MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Kroměřížští strážníci dohlížejí na pořádek na koupališti Bajda

Městská policie dohlíží na pořádek na kroměřížském koupališti Bajda. Strážníci nebo asistenti prevence kriminality na sportoviště docházejí denně.

Post

Na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem se střetl s vlakem

Ve čtvrtek dopoledne krátce po půl deváté došlo na přejezdu u vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem k tragické dopravní nehodě.

Post

V oblasti zamořené morem bude instalováno 12 000 pachových ohradníků

Nejpozději do konce tohoto týdne bude v oblasti zamořené africkým morem prasat instalováno 10 000 až 12 000 pachových ohradníků. Na tom se společně do

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz