MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Kroměřížští strážníci dohlížejí na pořádek na koupališti Bajda

Městská policie dohlíží na pořádek na kroměřížském koupališti Bajda. Strážníci nebo asistenti prevence kriminality na sportoviště docházejí denně.

Post

Na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem se střetl s vlakem

Ve čtvrtek dopoledne krátce po půl deváté došlo na přejezdu u vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem k tragické dopravní nehodě.

Post

V oblasti zamořené morem bude instalováno 12 000 pachových ohradníků

Nejpozději do konce tohoto týdne bude v oblasti zamořené africkým morem prasat instalováno 10 000 až 12 000 pachových ohradníků. Na tom se společně do

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření