MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
4.12.2018

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.

Suroviny

750 g červených paprik/kapií
500 g rajčat
200 g lilku
150 g cibule
300 ml vody/zeleninového vývaru
2–3 stroužky česneku
100 g másla
200 g kešu
100 g jarní cibulky
sladká červená paprika
pepř
tymián
dračí dech
cayenský pepř

Postup přípravy

Rozehřejte si troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut. Kešu dejte do nádoby na pečení a vložte do trouby.

Pečte cca 15 minut do hezké hnědé barvy. Nakrájejte si jarní cibulku. Vychladlé opečené kešu rozdrťte v hmoždíři s kapkou olivového oleje.

Rozdrcené a osolené kešu smíchejte s jarní cibulkou a dejte stranou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku a zvolna orestujte. Pokud byste pekli papriku na vysokém plameni, zhořkne. Zalijte vodou nebo vývarem.

Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu polévky. Papriky s lilkem vyndejte z trouby.

Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu polévky. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte a vhoďte do základu polévky.

Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem, tymiánem, případně, pro milovníky pálivějšího jídla, cayenským pepřem nebo výbornou směsí dračí dech.

Pokud se vám bude zdát polévka kyselá, doslaďte ji cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Advent na radnici začal, láká na punč i na dobrou zábavu

Nádvoří radnice v Kroměříži se v předvánočním čase opět promění v oázu klidu, pohody a kouzelné atmosféry plné chutí a vůni blížících se svátků. Ve dn

Post

Vyráběl a rozdával pervitin, hrozí mu až pět let vězení

V minulých dnech zahájili kriminalisté z oddělení obecné kriminality trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Holešova. Obvinili jej z nedovolené výro

Post

Medový den v Bystřici nabídne ochutnávku medu, perníků i medových zákusků

Prodej a ochutnávka medu, perníků, medových zákusků, kosmetiky ze včelích produktů, košt medoviny a medových likérů či vlastní zdobení perníků pod ved

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA