MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
18.12.2017

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.

Suroviny

220  g moučkového cukru
600  g hladké mouky
50  g másla
6  lžíc mléka
150  g medu
5 žloutků
2  lžičky perníkového koření
2  lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Aby měly perníčky ideální chuť, je třeba zvolit správnou kombinaci koření.  Výborné perníčky vám zajistí kombinace skořice, hřebíčku, nového koření, badyánu, muškátového ořechu, zázvoru a citronové kúry, které musíte smíchat v ideálním poměru.

Tuto alchymii však nemusíme podstupovat, směs na perníčky již za nás perfektně namíchali profesionálové z Maminčina koření.

Nejdříve rozmícháme mouku, sodu, perníkové koření a cukr. Poté přidáme 4 žloutky, máslo, mléko, med a zpracujeme vše na těsto.

Těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici. V mističce si mezitím rozmícháme žloutek s jednou lžící vody. Tímto budeme potírat upečené perníčky.

Těsto po vyndání z lednice rozválíme na pomoučněném vále na silnější, asi půlcentimetrový plát, ze kterého vykrojíme požadované tvary perníčků.

Perníčky položíme na plech, na který jsme vložili pečící papír a poté pečeme asi 8-10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. 

Po vytáhnutí z trouby ještě perníčky potřeme připraveným žloutkem a necháme vychladnout.

Chceme-li mít perníčky ozdobené, můžeme si vyrobit polevu z 1 bílku, 160 g moučkového cukru a citrónové šťávy. Představivosti při zdobení se meze nekladou. 

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Areál železničky přiblíží práci se dřevem i historii arcibiskupské železnice

Společnost pro obnovu Rajnochovické lesní železnice pořádá tradiční Podzimní poježdění. Uskuteční se o víkendu 13. a 14. října. Po oba dva dny bude ot

Post

Na Dni Zlínského kraje byl představen projekt ukazující, že práce v zemědělství může být zajímavá i perspektivní

Zvýšit zájem žáků o studium zemědělských oborů a zaměstnání v zemědělském sektoru i navazujících oborech je smyslem projektu nazvaného „Pomozte nám za

Post

Rybáři na Kroměřížsku uspořádají na podzim pět výlovů rybníků

K podzimnímu období neodmyslitelně patří mimo jiného i výlovy rybníků. Na Kroměřížsku připravuje rybářský svaz hned pět výlovů. První se uskuteční pos

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA