MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: Maminčino koření
12.7.2020

Brambory restované s citronem a rozmarýnou

Dnes jsme pro vás připravili brambory pro slavnostnější příležitost.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
kousek másla
200g nových brambor
rozmarýn
směs koření Staročeská ryba
směs koření Česnekový pepř
2 stroužky česneku
1 citrón
mořská sůl

Postup přípravy

Zahřejte olej a máslo v hluboké pánvi. Přidejte podélně rozpůlené brambory a restujte 5-6 minut.

Do pánve přidejte rozmarýn, směs koření Staročeská ryba a oloupaný a rozdrcený česnek a pokračujte v restování na středně vysoké teplotě po dobu 5 minut, nebo dokud nejsou brambory hotové - obsah pánve občas promíchejte.

Pokapejte citronovou šťávou z celého citrónu, osolte mořskou solí a mletým česnekovým pepřem.

Pokud připravujete restované brambory předem, zahřejte je v troubě na malou teplotu a těsně před podáváním pokapejte citronem.

Přejeme dobrou chuť.


Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Zlínský kraj ocenil pracovníky sociálních služeb

Ženy a muže, kteří dlouhodobě pracují v sociálních službách a vykonávají své povolání nejen na odborné výši, ale také s příkladným lidských přístupem,

Mobilní rozhlas si už v Hulíně zaregistrovalo téměř deset procent obyvatel

Město Hulín letos zaznamenává značný zájem veřejnosti o službu Mobilní rozhlas. Od začátku roku si ji zaregistrovalo 338 občanů, kteří tak nyní dostáv

Dokument natočený ve Zlínském kraji vyhrál hlavní cenu na festivalu v Panamě

Dokumentární snímek „Rok na dědině“ režiséra Petra Smělíka, který se natáčel kompletně ve Zlínském kraji, zvítězil na 9. ročníku mezinárodního festiv

DNES SE STALO

HISTORIE22. září 1575

proběhla v Katedrále svatého Víta korunovace Rudolfa II. českým králem.

ZAJÍMAVOSTI22. září 1784

založili ruští lovci svou osadu na ostrově Kodiak na Aljašce.

HISTORIE22. září 1979

zaznamenaly družice záblesk neznámého původu nad jižním Atlantikem, patrně tajnou zkoušku jaderné zbraně.

POZVÁNKA OBRAZEM